lørdag 18. juli 2009

12 dager igjen

12 dager igjen :) jippi..
og jeg er 18 uker i dag :) johoooo.
Gøy gøy, magen begynner å bli litt rund nå hehe.
og jeg får ikke gjort noe med det ;) men det gjør ingenting hihi..
I det siste har det stramet veldig i magen men regner at det er helt vanlig og så har jeg små kramper hele tiden men det er sikkert helt vanlig det å ;)
I dag dro jeg til lillestrøm for se etter en ny bikin men fant ingen så kjøpte jeg en liten gave til en liten prinsesse ;)
Ellers har Anders og jeg kost oss med nachos og god film :)
Nå kommer det litt om uke 18

Fra 18 uker og 0 dager til 18 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 220 g
CRL: 13,5 cm
Full lengde: 18 cm

OM BARNET

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 16 uker gammelt. Ørene stikker litt ut fra hodet og øynene når sin endelige plassering i ansiktet. Selv om øyelokkene forblir lukket en stund til, kan fosteret allerede blunke.

I tarmen samles avfallsstoffer, døde celler og fordøyelsesvæsker. Dette kalles mekonium og vil bli barnets første avføring.

Fingertupper og tær utvikler sine særegne avtrykk!

Nervene begynner å dekkes av et fettlag kalt myelin. Det gjør nervecelletransporten enklere og beskytter mot ubrutte impulser.

Blodsirkulasjonen er i full gang. Navlestrengen vokser og blir tykkere når blod transporteres med betydelig kraft gjennom den for å gi næring til fosteret. Immunsystemet begynner å virke denne uken og lager antistoffer.

Nå begynner fosteret å bli stort og sterkt nok til å sparke så hardt at du kan kjenne det. Noen kjenner spark allerede, andre må belage seg på å vente en liten stund. Som regel kjenner flergangsgravide spark tidligere, fordi de vet hva de skal kjenne etter.

kos dere med lesing ;)
klem

4 kommentarer:

 1. Dette var sikkelig inntrisangt å lese om, spennende hva som skjer inne i maven. Helt utrolig men er jo kjempe moro. synes du det er fryktelig vondt at maven er stram? er det musklaturen som må bli lengere eller er det huden din som er stram?

  det lurer jeg litt på hum.. ha en super fin dag så ses vi på torsdag wee-

  SvarSlett
 2. ja noen ganger er det veldig vondt,men det er bare livmoren som strekker seg, og alt annet som skal strekke seg ;) hehe..
  kommer vel til å få strekk merker da :( blæ hehe men jeg overlever vel ;)

  SvarSlett
 3. Hei på dere!! Så koselig at dere skal få barn! :D Gratulerer :) Leste det i bloggen deres for noen dager siden. Håper det står bra til med dere alle tre ;) Har laga blogg her jeg også nå, hihi. Er litt moro da. Det er gøy at du skriver om babyen underveis i svangerskapet! Gleder meg til det er min tur hehe :)
  Hils Anders
  Klem fra Catrine

  SvarSlett
 4. hei hei Catrine:)
  Jo takk tenk kommer en mini me eller anders hehe.spennde:)
  har sett på bloggen din,kjempe bra:) så nå kan vi lese hverandres blogger..
  Ja greit å skrive litt om hvordan ejg har det og hvordan den lille har det:)
  anders hilser:)
  klem

  SvarSlett