torsdag 15. oktober 2009

31 uker allerede

Jeg har trodd hele tiden at jeg er 30 uker til i morra jeg, men fant ut at jeg faktisk er 31 i dag og da er det på torsdager "fyller" uker.
jaja er lov til å ta litt feil ;)
hehe.
Da sitter jeg her og hører på herlig musikk..
ESCALA....
De er bare råe..
Snart skal jeg hoppe i dusjen og så skal jeg lage kyllingsuppe..

Jeg har vært veldig flink med mat osv...
Har hatt 2 ganger litt høyt blodsukker men ikke farlig høyt.
De sa også at middagen var som regel den gangen man fikk høyt..

Ellers så er alt bra her..
så da setter jeg litt inn om babyen

31 uker

Week31_19776.jpg

OM BARNET

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 29 uker gammelt. Det øver seg iherdig på å svelge og tisser en halv liter hver dag. Det høres gjerne ikke så appetittlig ut, men husk at fostervannet fornyer seg hver tredje time. Etter som fosteret svelger, fylles også tarmen opp med barnets første avføring, mekonium, også kalt barnebek. Noen fostre har sin første avføring før de blir født, men de fleste venter til noen timer etter fødselen.

Øynene reagerer på lys, og vil gjerne reagere dersom sterkt lys skinner gjennom den stadig tynnere livmorveggen. Noen ganger strekker fostre seg mot lyskildene og kan følge en lyskilde med øynene.

Lungene og fordøyelsessystemet er nesten modne, men lungene vil fungere best om fosteret forblir i livmoren en stund til.


og foreldre ;)

31 uker

TIL MOR

Du trenger også omsorg!

Men – hvor og hvordan sørger du for å få omsorg? Noen ganger tror både kvinner og menn at andre skal kunne forstå hvordan de har det uten at de selv har sagt noe om det. De forventer at andre intuitivt skal skjønne hva de har behov for. (Alle kan vel kjenne seg igjen her…)

Å forstå hva gravide kvinner trenger kan være enda vanskeligere, nettopp fordi det kan veksle så fort. Det kan også være vanskelig fordi mange av oss mangler kunnskap om hva det vil si å bære frem et barn. Det blir derfor ekstra viktig at du selv sørger for at partneren din, den nærmeste familie, arbeidskameratene, ja, alle i dine omgivelser får beskjed om hva du ønsker deg eller hva du trenger. På den måten kan de få gitt både deg og barnet ditt god omsorg. Tvil aldri på at de mer enn gjerne vil gi dere det!

Begynner du for alvor å kjenne smerter eller ubehag fra rygg og bekkenregion, kan ekstra hjelp og støtte være det som avgjør hvordan hverdagen din blir. Som du kanskje vet, påvirker svangerskapets hormoner leddbåndene i kroppen slik at de blir mer føyelige. Bekkenet blir med dette mer fleksibelt.

Dette er en normal prosess, nødvendig og positiv for deg. Det kalles derfor ‘fysiologisk bekkenløsning’. Nå som du er blitt tyngre vil leddbåndene, som allerede er mer elastiske, tåle denne påkjenningen dårligere. Dette kan gi noen smerter eller ubehag.

TIL FAR: Kvinnekroppen

Kvinner er mer opptatt av sin egen vekt enn menn. Gravide er ikke noe unntak – tvert om. Det er noe du kan bli konfrontert med mange ganger gjennom svangerskapet. Normalt snakker kvinner lite om sin egen vekt seg imellom. Gravide er et unntak. Da er det naturlig og lov å legge på seg, og legitimt å snakke om det.

Sannsynligheten er stor for at hun har lagt på seg minst ti kilo allerede. Noen stopper der, andre på femten eller tjue. Det ene er ikke mindre normalt enn det andre.

Menn har et mer positivt forhold til en gravid kvinnekropp enn kvinnen selv. For mange menn fremstår en gravid kropp sexy, flott og frodig, og veldig god å holde rundt. Brystene vokser og kurver og former endrer seg. Etter hvert merker du det også på magen, hoftene og bekkenet. Fortell henne at hun er vakker!

Ikke alle er fortrolige med en kvinnekropp i endring. Husk at endringene skyldes barnet som vokser inni henne.

I forhold til fosterets størrelse, lurer man ofte på hva som egentlig får partneren til å vokse så mye som hun gjør. Det er ikke fosteret i seg selv som tar så stor plass, men alt det andre som vokser inni henne og som forbereder plassen barnet ditt etter hvert trenger.

http://www.youtube.com/watch?v=fVaQoOXmthE&feature=related

den er bra og så fin hør på den ;)

ha en forsatt finfin torsdag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar