lørdag 22. august 2009

23 uker er jeg ja :)

Jeg glemmer liksom å skrive, må skjerpe meg litt hehe..
Og jeg er dårlig med bilder, men det er fordi Anders legger de et sted så det går ikke ann å legge inn her før han har fikset de..
Jaja,bilder kommer vel ;)
Nå er jeg 23 uker på vei..Altså sånn ca 17 uker igjen.vææææ hehe ;)
Det er nå jeg skal prate mye til jenta vår anders å.
for det er nå hun hører hva vi sier,hører på osv :)
Så nå sitter jeg faktisk å hører på NIGHTWISH og Whithin Tempataion.og da er det faktisk litt liv her;) ja så bra at hun liker sånn musikk mamman hennes liker.hihi

OM BARNET

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 21 uker gammelt. Huden har et klart rød- eller rosaskjær fordi den er så tynn at blodårene viser. Fordi det er så lite fett under huden, er den også ganske rynkete. Lanugohårene og vernix dekker fremdeles kroppen.

Rundt disse tider begynner fosteret å høre, så prat og syng for det! Studier synes å vise at barn kjenner igjen mors stemme etter fødselen, og vil også kunne kjenne igjen far og andre som har pratet eller sunget for det. Er det en spesiell sang eller en liten historie dere har fortalt fosteret flere ganger under svangerskapet, vil barnet sannsynligvis foretrekke og bli beroliget av denne etter fødselen.

Fosterets bevegelser blir stadig bedre koordinert ettersom nye nervetråder sammenbindes i et nettverk. Fingerneglene dekker snart fingertuppene.

Det viktige stoffet surfaktant dannes i lungene. Det er dette som gjør at lungene ikke kollapser når barnet puster ut, men sørger for at noe luft alltid blir igjen. Mangelen på surfaktant er blant de største utfordringene når barn er født for tidlig, men blir barnet født nå, vil det kunne overleve hvis det får den hjelpen det trenger. Det beste er likevel å forbli i livmoren til svangerskapet er fullgått. Ved begynnende for tidlig fødsel, settes en sprøyte med kunstig surfaktant inn til barnet for å modne lungene litt raskere. De yngste barna som har overlevd for tidlig fødsel, var omtrent 23 uker gamle.

Ultralydbildet viser profilen til et foster denne uken. Over ses morkaken.

Skal høre med anders om han kan fikse bilder og ta et nytt bilde a magen min snart så derer får se :)

Kos dere videre,skriver seiner når jeg har noe om å skrive om..

Therese kos dere masse i Tunisia:)

Yvonne kos dere masse på båt tur :)
1 kommentar:

  1. Så koselig ¨å høre hadde d super fint. ==) tenk at jeg skal nesten bli like flink som d barnet ditt er nå med fett hahah.. viss jeg ikke hadde hatt noe fett ville jeg nok død. men før stillingen blir d mye fett ned. nesten som din søte jente. men jeg må ha litt mer fett for å ikke dø hehe.. før konk. =0)

    Håper du har hatt en fin helg snuppa =0) stoor klem ikke lenge igjen nu hihi

    SvarSlett